Home Map Index Zoek Nieuws Archieven Links Over LF
[Top Bar]
[Bottom Bar]

November 1998

Consultants Page
LF vraagt geen geld voor de toegang tot de artikels. Daarom hebben we ook niet de mogelijkheid om auteurs en vertalers te vergoeden voor hun werk. Toch zijn we aan veel mensen nog iets verschuldigd voor hun inspanningen. Vanaf september 1998 wil LF een "Consultants Page" maken waar alle auteurs en medewerkers een kleine parafgraaf krijgen om hun vaardigheden, email en web page bekend te maken. We vinden dit niet alleen een goede manier om iets terug te doen voor de medewerkers, maar ook een noodzaak voor de Linux gemeenschap.

Over Copyrights and Licenties Al het materiaal op onze website is eigendom (©) van de respectievelijke auteurs. LinuxFocus bezit dus niet het copyright op de artikels die ingezonden worden. Alles wat gepubliceerd wordt in LF magazine wordt verspreid met het medeweten van de auteurs. De schrijvers geven ons ook toelating om de artikels te vertalen en om ze gratis te verdelen via het web, FTP, of eender welk medium, maar altijd in de context van het magazine. Voor meer informatie lees a.u.b. het LinuxFocus Manifest.

Wat is LinuxFocus? We zijn een groep Linux-enthousiastelingen van over de hele wereld. Ons doel is om het beste online magazine over Linux te maken are a group of Linux enthusiasts from all over the world, zonder daarbij de verscheidenheid van de Linux-gemeenschap uit het oog te verliezen. We schrijven alle artikels in meerdere talen en maken zo nieuwe en jonge mensen vertrouwd met de Linux en UNIX wereld. In tegenstelling tot wat we veel tegenkomen op het web, kan je ons magazine niet omschrijven als een verzameling "tips & trucs". Zoals onze naam aangeeft willen we diepgaande informatie geven; we heben artikels in series over specifieke onderwerpen zodat de lezer kan evoluëren van een beginneling tot een gevorderde.

Hoeveel talen spreekt Focus ? Moelijk te zeggen omdat onze lijst met medewerkers elke maand aangroeit. Er zijn al 4 sterk ontwikkelde teams: Engels, Frans, Duits en Spaans. Er zijn ook nog kleinere groepen met variërende aantallen medewerkers: Russisch, Italiaans, Portugees, Nederlands. Natuurlijk willen we deze groepen stabieler en groter maken. Onze deur staat altijd open voor nieuwe mensen, als je LF wilt helpen contacteer dan de editor van jouw taal (Nederands: Floris Lambrechts, andere talen zie hier ). We zijn altijd blij om nieuwe gezichten te zien.


Inhoud

Interviews

UNIX Basics

Hardware & Software bespreking

 • GNU/Linux op een Fujitsu 635T door Serge Winitzki
  Engelse versie. Help ons!
  Deze tekst vertelt het verhaal van het installeren van een recente versie van GNU/Linux op een laptop computer. Het is bedoeld als een bron van informatie voor zij die Linux op een vergelijkbare laptop of zelfs een desktop willen installeren, en ook interessant voor ontwikkelaars van Linux distributies. Het gaat er vrij technisch aan toe, dus de lezer moet redelijk bekend zijn met het UNIX besturingssysteem (of er genoeg over willen bijleren).
 • Linux op een Sony Vaio 505gx door Chris DiBona
  Engelse versie Help ons!
  Een ander verslag van Linux op een laptop; deze keer op een Sony VAIO 505gx.

Ontwikkeling

 • Eenvoudige Graphics: Een beginnerscursus voor SVGAlib door Jay Link
  Ben je op zoek naar een eenvoudig grafisch pakkent voor je Linux systeem? Zoek dan niet verder. Met SVGAlib maak je makkelijk grafische applicaties en vermijd je de rompslomp van het X Window System. Met zelfs maar de meest elementaire kennis van programmeren in C kan je SVGAlib gebruiken.

Deze website wordt onderhouden door Miguel Angel Sepulveda
© 1998 LinuxFocus