[LinuxFocus-icon]
Home  |  Map  |  Index  |  Zoek

Nieuws | Archieven | Links | Over LF
convert to palmConvert to GutenPalm
or to PalmDoc

Welkom bij dit september/oktober 2002 nummer


[bordeaux] In juli waren een paar LF-ers aanwezig op de Libre Software Meeting in Bordeaux, Frankrijk. Deze bijeenkomst lijkt zowaar elk jaar nog beter te worden. Dit jaar werd er gestart met een nieuw belangrijk onderwerp: computerbeveiliging. Mét succes, aangezien de presentaties druk werden bezocht. De meeste sprekers waren grote namen in het wereldje, je kan de lijst bekijken op deze URL. Spijtig genoeg krijgt het onderwerp in de buitenwereld nog steeds te weinig aandacht omdat de meeste gebruikers, professioneel of niet, de uitdaging waar het om gaat niet goed begrijpen. Een goed voorbeeld komt uit Frankrijk, waar een jaar geleden het magazine MISC over beveiliging werd gelanceerd. Dit magazine moet er nu waarschijnlijk mee ophouden bij gebrek aan lezers; een spijtige zaak want het bevatte uitstekende informatie.
Uiteraard waren ook andere onderwerpen vertegenwoordigd: documentatie, programmeren, communicatie, enz. The Linux Documentation Project bijvoorbeeld besprak hun reorganisatie van de 'vertaal teams'. Een ander belangrijk onderwerp dat we niet mogen vergeten was 'vrije software voor visueel gehandicapten'.
Interessant programma of project? Schrijf erover in LinuxFocus!
meer info...
En tenslotte was ook de vrije sofware voor educatieve doeleinden het vermelden waard. Deze laatste twee hebben het niet makkelijk; ze moeten het immers opnemen tegen reusachtige bedrijven (meer precies, 1 heel groot bedrijf) die willen doen geloven dat zij de enigen zijn die oplossingen kunnen genereren. Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen, maar aan de ene kant is er te weinig plaats voor en aan de andere kant kwamen we in Bordeaux gewoon ogen en oren te kort. In ieder geval, bedankt aan de LSM mensen voor dit prachtige evenement.

Georges Tarbouriech

De Artikelen

Vertaald

Onvertaald

Articles at Linux Netmag
[LinuxNetmag.com]
Articles at Linux Gazette

De LinuxFocus Tip

Hoe kopieer je een groot bestand naar een aantal diskettes? Er zijn zeker verschillende manieren, maar de eenvoudigste is om "split" en "cat" te gebruiken, beide standaard UNIX commando's.
split -b 1420k grootbestand
Dit zal 1420k grote bestanden aanmaken, genaamd xaa, xab, ...
Kopieer ze naar de diskettes. Om ze terug 'uit te pakken' doe je:
cat xaa xab > grootbestand
Het uitpakken werkt zelfs op niet-Unix'en; onder DOS:
copy /b xaa + xab grootbestand /b


© 2002 LinuxFocus
Ga naar de LinuxFocus Contact Personen Pagina