[LinuxFocus-icon]
Home  |  Map  |  Index  |  Zoek

Nieuws | Archieven | Links | Over LF  
convert to palmConvert to GutenPalm
or to PalmDoc

Welkom bij LinuxFocus' november 2001 nummer

[tux at Christmas] November voelt al als kerst. Zodra het december en kerst is rennen er HEEL veel mensen rond in winkels om cadeau's te kopen. En overal hangen kerstadvertenties. Dan is het niet grappig meer en bijna overdreven.
Vandaar dat dit de kersteditie van Linuxfocus is met knapperige LinuxFocus chocolade-kokos koekjes:

Ingrediënten:

- 2 repen van 100g melkchocolade
- 1 kop geraspte kokos
- 1 kop cornflakes

Bereiding:
Smelt de chocola langzaam in een pan. Voeg de gesnipperde kokos toe aan de gesmolten chocola en meng dit alles met een lepel. Voeg nu de cornflakes toe en roer tot alle cornflakes bedekt zijn met chocolade en kokos. Neem 2 theelepels van het geheel en rol die hoeveelheid tot een balletje. Plaats ze op een koude plaat en laat ze een kwartiertje afkoelen in de koelkast.

Ze zijn het lekkerst tijdens de installatie van de nieuwste Linux software of onder het lezen van LinuxFocus.
Zalig Kerstmis!De Artikelen

Vertaald

Onvertaald

Artikelen in de Linux Gazette

De LinuxFocus Tip

Hoe maak je een homepage die idereen kan lezen?
De bedoeling van een homepage is normaal gezien dat hij gelezen wordt. HTML is een standaard, maar hoe een browser moet reageren op foute HTML staat nergens beschreven. Dat is waarom slecht ontworpen pagina's er dikwijls goed uitzien in een bepaalde browser, maar slecht in een andere. De oplossing: schrijf goede HTML en bekijk de site met meerdere browsers. Je kan controles uitvoeren met html verification tools zoals tidy (klik hier om naar de tidy-homepage te gaan):
Doe gewoon:   tidy -e index.html
(als index.html de hompage is) en je krijgt een lijst van fouten, als die er mochten zijn. Tidy kan ook automatisch bepaalde fouten verbeteren of de html code netjes formatteren. Je leest het allemaal in de man-page die erbij zit.

Het W3C heeft ook een online "link checking and html validation service" en wel hier:
http://validator.w3.org/.
Hiervoor moet je dus niks installeren. Geef gewoon je homepage op en laat ze valideren. Het is een vrij strenge validator, soms misschien zelfs té streng, maar het geeft een goed idee over de kwaliteit van de pagina.

Gebroken links zijn vervelend, maar gelukkig bestaan ook daar tools voor. Er is er een op de eerder vermelde validator pagina en je kunt er andere downloaden op : http://linkchecker.sourceforge.net.
Een zeer snelle checker is blnkcheck. Het kan meerdere duizenden links per seconde checken, maar dan wel enkel relatieve (lokale) links. blnkcheck is een deel van het pakket webgrep (klik hier om naar de webgrep-homepage te gaan).


© 2001 LinuxFocus
Ga naar de LinuxFocus Contact Personen Pagina