Home Map Index Zoek Nieuws Archieven Links Over LF
[Top Bar]
[Bottom Bar]

September 1998

Consultants Pagina LF vraagt geen geld voor het kunnen lezen van onze artikelen. Hierdoor hebben we geen middelen waarmee we schrijvers van artikelen en vertalers kunnen betalen. Toch zijn we deze mensen zeer dankbaar voor het opzetten en in stand houden van dit tijdschrift. Vanaf september 1998 zal er een Consultants Pagina opgezet zijn, waar onze medewerkers hun specialismen en kwaliteiten ten toon kunnen spreiden. We verwachten dat deze nieuwe service niet alleen een goede compensatie is voor de verleende diensten, maar ook een goede bron voor informatie is voor de Linux gemeenschap.

Wat is LinuxFocus? We zijn een groep van enthousiaste Linux gebruikers van over de hele wereld. Ons doel is het beste Linux ezine ter wereld te maken, zonder de veelvormigheid van de Linux gemeenschap te kort te doen. Onze artikelen worden in meerdere talen vertaald om hierme nieuwe en jonge gebruikers snel toegang te geven tot de prachtige wereld van Linux. In tegenstelling tot wat we gelezen hebben op het internet kan dit tijdschrift niet omschreven worden als een collectie tips & trucs. Zoals onze naam al aangeeft zijn onze artikelen diepgaand; vele artikelen verschijnen in serie vorm om uitvoerig op het onderwerp in te kunnen gaan waarbij de lezer de stap van beginner naar gevorderde kan maken.

Hoeveel talen spreekt LinuxFocus? Dit is moeilijk te zeggen, omdat elke maand onze redactie groeit. Er zijn vier goed-beschikbare vertaalredacties: Engels, Frans, Duits en Spaans. Andere kleinere subredacties hebben een wisselend aantal leden: Russisch, Italiaans, Portugees en Nederlands. We zouden graag zien dat deze groepen ook volwaardige vertaalredacties worden. Onze deuren voor nieuwe medewerkers staan altijd open. Als u wilt meehelpen aan dit ezine, neem dan contact op het de geschikte eindredacteur via de pagina "Over LF. We zijn altijd blij nieuwe gezichten te zien.

Over Copyrights en Licenties Al het materiaal op onze website valt onder copyright van de respectievelijke auteurs. LinuxFocus heeft geen copyright over de ingestuurde artikelen. Het materiaal dat in het LF ezine verschijnt is met toestemming van de auteur. Auteurs geven ook toestemming tot het vertalen en distributeren van de artikelen via het web, ftp en andere media. Maar altijd binnen de context van het ezine. Voor meer informatie leest u het LinuxFocus-Manifesto.

Onze Sponsors

Nova Internet CTV Penguin Computing

Vertaald

Hard - en Software Besprekingen

  • Een Introductie tot Network Booting en Etherboot door Ken Yap
    Een artikel voor gevorderden dat uitlegt hoe je je computer opstart met een programma in het niet-vluchtig geheugen zonder de harde schijf te gebruiken. Dit is ideaal om een reeks Linux PC's samen te configureren en te onderhouden.

Systeembeheer

  • Linux & Chinees door Penelope Marr
    Dit artikel omschrijft hoe je chinees moet instellen op een "standaard" Linux bak. Het is onder meer handig om de toekomstige vertalingen van LinuxFocus in het Chinees te kunnen lezen.

UNIX Basics

Interviews

  • Interview met Juan Jose Amor
    Juan Jose Amor Iglesias is de huidige coördinator van het LuCAS project, een deel van het LDP dat vertaalt naar het Spaans.

Deze website wordt onderhouden door het Nederlandse LinuxFocus team
© 1998 LinuxFocus