Home Map Index Zoek Nieuws Archieven Links Over LinuxFocus
Topbalk
Onderbalk

LinuxFocus November 2000 uitgave

In deze mooie warme oktobermaand waren er verbazend veel Linux conferenties. Het begon met de www.LinuxWorldExpo.de in Frankfurt, Duitsland, van 5 tot 7 oktober. Linus was er, maar hij gaf geen "keynote" speech. Dan kwam www.linux2000.nl in Ede, Nederland (9/10 oktober). Hier werd het laatste praatje gehouden door Eric Raymond. Laatste in de rij was de Atlanta Linux Showcase & Conference, www.linuxshowcase.org, op 10-14 oktober. En vóór deze conferenties was er nog de linuxtag.de begin juli.

Ze hadden allemaal veel belangstelling. LinuxFocus was aanwezig op linux2000.nl, waarschijnlijk de kleinste van deze drie. Ik maakte er wat foto's die je >hier< kan vinden. Het was de eerste keer dat ik Eric Raymond zag, en zijn speeches zijn echt wel de moeite. Als je nog eens de kans krijgt ze ergens mee te maken kan ik je ze zeker aanbevelen.

Wat ik vooral leuk vindt aan evenementen als deze is niet zozeer het grote commerciële geweld dat je op elke beurs kan vinden, maar wel de passie en het enthousiasme van al de Linux fans die er aanwezig zijn. De media hebben het tegenwoordig dikwijls over het "conflict" tussen Windows en Linux, maar drama is nu eenmaal een beproefd recept om bladzijden te vullen. Linux is niet het zoveelste besturingssysteem. Het is veel meer: het is een gemeenschap van fans en gebruikers. Laten we hopen dat deze gemeenschap en zijn sfeer nooit verdwijnt.


De Artikelen

Vertaald

Onvertaald

De LinuxFocus Tip

Waar was die website ook alweer? Hmmmm, ik had er een link naar in m'n Netscape bookmarks ..... maar daar zitten er nog een paar honderd andere. ... Het is zoiets als "focus" en het ging over Linux....
Is zoiets jou ook al overkomen? Hier is een klein perl script genaamd showbook.
Bewaar het als showbook en typ

    chmod 755 showbook
om het uitvoerbaar te maken.
    showbook focus
geeft je dan alle bookmarks waar in de url of in de beschrijving "focus" staat. Het zoeken is ongevoelig voor hoofdletters.

Opmerking voor zij die nog surfen onder Windows: Als je het perl script showbook onder Windows overgehaald hebt (een tekstbestand) dan heeft het misschien een extra carriage return na elke lijn erbij gekregen. Dit extra karakter moet je verwijderen. Het commando dos2unix kan dit bijvoorbeeld voor je doen.© 2000 LinuxFocus
Ga naar de LinuxFocus Contact Personen Pagina