[LinuxFocus-icon]
Home  |  Map  |  Index  |  Zoek

Nieuws | Archieven | Links | Over LF
convert to palmConvert to GutenPalm
or to PalmDoc

Welkom bij LinuxFocus maart/april 2003


[discussie] Tegenwoordig heeft iedereen het over Linux. Misschien vind je dat het vorig jaar net hetzelfde was maar volgens mij is er echt iets veranderd. Tot nu toe waren het vooral mensen met een technische achtergrond die over de voordelen van Linux spraken, en dat lijkt nu te veranderen.
Kijk maar naar je vrienden en collega's of bekijk het volgend artikel van wired.com: "Banks Want to Swim With Penguin". Reuters heeft zijn populaire Reuters Market Data System naar Linux overgezet ('geport') en grote jongens uit de financiële wereld zoals Merrill Lynch, Morgan Stanley en Goldman Sachs hebben allemaal aangekondigd Linux te gaan inzetten.

Deze trend zal zich doorzetten, waardoor een sneeuwbaleffect onstaat: hoe meer toepassingen er komen voor Linux, hoe meer mensen het zullen gebruiken. En hoe meer mensen het gebruiken, hoe aantrekkelijker het wordt om software ervoor geschikt te maken. Een hele leuke trend... eindelijk! ;-)

-- Guido SocherDe Artikelen

Vertaald

Onvertaald

Articles at Linux Netmag
[LinuxNetmag.com]
Articles at Linux Gazette

De LinuxFocus Tip

Hoe maak je toegang tot de floppy mogelijk vanop het netwerk?

De meeste distributies regelen de rechten van hardware-apparaten via het bestand /etc/security/console.perms . Dit bepaalt bijvoorbeeld dat enkel de lokaal ingelogde gebruiker geluiden kan horen, en dat collega's op het netwerk je microfoon niet kunnen afluisteren en je geen ongewenste geluiden kunnen laten horen. In dit bestand kan de systeembeheerder instellen dat alle gebruikers het diskettestation mogen gebruiken (b.v. met mtools). Verander gewoon de volgende regel en vervang 0600 door 0666. De eerste getallen zijn de rechten die de lokale gebruiker heeft, de tweede reeks is geldig wanneer niemand lokaal is ingelogd:
<console>  0666 <floppy>     0666 root.floppy© 2003 LinuxFocus
Ga naar de LinuxFocus Contact Personen Pagina