Home Map Index Zoek Nieuws Archieven Links Over LinuxFocus
Topbalk
Onderbalk

LinuxFocus Januari 2001 uitgave

Gelukking nieuw millenium! [weeral :-) ]

Wereld dominantie? Wat betekent dat? Bijvoorbeeld dat 50% van alle computers ter wereld Linux draaien. Wat voor computers? Desktops, servers, ingebouwde systemen, alles?

Een andere visie zou zijn dat het dominerende besturingssysteem het 'standaard' besturingssysteem is. Maar wat is dan in dit geval een standaard? Wat zeg je van: Een standaard is een reeks eigenschappen die iedereen wil inbouwen om te kunnen voldoen aan de standaard. Onlangs hoorde ik iemand beweren dat Win2000 meer gemeen heeft met Linux dan met Win98. Voor Linux betekent dit misschien meer competitie, maar dit betekent dan ook dat Microsoft eigenschappen van Linux/Unix wil nabootsen. Apple's OS X lijkt ook wat op Linux, en dan spreken we niet enkel over het concept. En last but not least is nog deze uitspraak van Sun CEO Scott McNealy "Solaris is onze implementatie van Linux". Denk daar 's over na! Een jaar geleden had niemand zo'n uitspraak durven dromen. En wat is nu eindelijk die werelddominantie? Ik heb echt geen flauw idee, maar ik heb het gevoel dat we op de goede weg zitten...

O ja, bovenaan nieuwe artikels staat een "PDA converter" knop. Hierdoor kan je LinuxFocus lezen aan de bushalte, in de trein of in de badkamer. De output werkt normaal gezien met de meeste PDA documentlezers (bv. het vrije iSilo). Het zou ook moeten werken op andere PDA's dan de Palm Pilot. Veel leesplezier.

De Artikelen

Vertaald

Onvertaald